Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον Όλιβερ – Δεν προκύπτει ανθρώπινη εμπλοκή για τον πραγματογνώμονα

Εξελίξεις υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση θανάτου του Όλιβερ, στην Αράχωβα.

Οι μέρες περνούν και, παρά τις καταθέσεις μαρτύρων και συλλογής προανακριτικού υλικού, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το όνομα του δράστη -σε περίπτωση πάντα που υπήρξε κακοποίηση του ζώου από ανθρώπινο παράγοντα όπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις.

Μέχρι τώρα, εκκρεμούσε η έκθεση του πραγματογνώμονα που είχε ορίσει η εισαγγελία, που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του χάσκι -εάν δηλαδή υπήρξε κακοποίηση του ζώου από άνθρωπο ή εάν ο Όλιβερ τραυματίστηκε θανάσιμα από επίθεση αγέλης σκύλων, ένα σενάριο το οποίο έθεσαν στο τραπέζι το προηγούμενο διάστημα εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Στον εισαγγελέα η νέα πραγματογνωμοσύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή Κτηνιατρικής από το ΑΠΘ -που είχε ζητηθεί από την εισαγγελέα Λιβαδειάς- ολοκληρώθηκε.

Στη συνέχεια, η δικογραφία για ακόμη μία φορά επέστρεψε στον αρμόδιο εισαγγελέα με την προσθήκη του εγγράφου πορίσματος που παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο ίδιος καλείται, πλέον, να αποφασίσει αν στοιχειοθετείται οποιοδήποτε αδίκημα και σε βάρος οποιουδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η προφορική ενημέρωση που έχουν οι Αρχές από τον καθηγητή και πραγματογνώμονα είναι πως δεν προκύπτει ανθρώπινη εμπλοκή ή παρέμβαση στα τραύματα του σκύλου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στη δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνονται και οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, τόσο της Κλεονίκης Τόλα που έκανε λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι, όσο και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή, μαρτυρικές καταθέσεις και ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί